top of page

Voor geïnteresseerde deelnemers

​​Bedankt voor jullie interesse.

 

De rekrutering en dataverzameling van dit onderzoek is afgelopen. Van zodra de resultaten bekend zijn zullen ze via deze weg gecommuniceerd worden.

 

 

Wat werd er van de deelnemers verwacht?

De studie bestond uit twee delen:

 

Aan het eerste deel van de studie hebben 152 koppels deelgenomen. Alle koppels die meededen aan dit onderzoek kregen vier keer een volledige lichaamsanalyse (gewicht, vetpercentage, spiermassa, vochtbalans etc.) en worden opgevolgd vanaf het begin van de zwangerschap tot één jaar na de bevalling.

De eerste meting ging door in het ziekenhuis, respectievelijk voor of na de eerste echo. De volgende 3 metingen (op 6 weken, 6 maanden en 12 maanden na de bevalling) werden uitgevoerd bij de deelnemers thuis. Om fysieke activiteit te meten werd vier keer gevraagd een klein toestelletje te dragen dat bewegingen registreert. Extra gegevens over fysieke activiteit, voedingsgedrag, partnersteun en mentaal welbevinden werden met een vragenlijst nagegaan worden.

In een tweede deel van de studie werden nieuwe deelnemers éénmalig voor een groepsgesprek uitgenodigd. Dit gesprek ging over ervaringen in voedingsgedrag, fysieke activiteit en zitgedrag tijdens de zwangerschap of sinds het kindje was. Er werd ook besproken op welke manier de (aanstaande) ouders begeleid zouden willen worden om beter om te gaan met de veranderingen in levensstijl die ze ervaren tijdens en na de zwangerschap.

De beide studies werden goedgekeurd door de ethische comités van de deelnemende ziekenhuizen.

 

 

bottom of page